Nya Ulricehamns historia

 

Hösten 2011, fick jag Mikael Levander, ett antal återkommande drömmar. Det var drömmar med politiska anspelningar, politiska idéer och saker som kunde bli bättre i Ulricehamns kommun. Jag började så smått att fundera kring dessa drömmar och om hur saker kunde förändras.

 

Under årens lopp har jag haft många idéer och projekt. Dessvärre har alldeles för många av dem inte blivit förverkligade. Den här gången bestämde jag mig för att det inte skulle få sluta som en dröm, utan den skulle fullföljas.

 

Sommaren 2012 slutade två kollegor till mig på Ulrikaskolan. Det var Lars och Karin Hjertstrand. På avslutningsdagen lät Karin oss dra varsitt kort med ett budskap på. På det kortet som jag drog stod det: ”Sätt segel och erövra livet idag” Det var det definitiva startskottet. Jag började regelbundet arbeta med mina idéer och diskuterade med andra människor när tillfälle gavs. Tanken på ett nytt lokalt parti var född. Den första tiden arbetade jag med partiet i det tysta.

 

I november 2012 träffade jag några bekanta: Jag berättade om idén om ett nytt parti och de nappade direkt. Den 10 november var den stora manifestationen på torget ”Uppror för skolan” och där träffade vi andra driftiga människor med sunda idéer som inte var främmande till att engagera sig.

 

Den 19 januari 2013 hade vi upptaktsmöte till ett nytt politiskt parti i Ulricehamns kommun. I början flöt det på bra. Vi var hyfsat många. Vi hade mycket att diskutera och det var många beslut som skulle fattas och mycket som skulle göras och fixas.

 

Under hösten och vintern 2013 bestämde vi oss för att ställa upp i valet.

Den 12 mars 2014 höll jag Mikael Levander, Mats Bogren och Lisa Åkesson presskonferens på Restaurang Kallbadhuset. Den samlade världspressen var där... eller rättare sagt UT, BT och STT. Vi fick en hel del publicitet.

 

På grund av publiciteten och att valet närmade sig med stormsteg fick dessvärre en del kalla fötter och drog sig ur. Vi bestämde oss ändå för att köra. Men att hitta nya personer som var beredda att stå med på vår namnlista inför valet var en tuffare nöt att knäcka. Ett tag var det nära att det inte hade blivit något nytt parti, då vi var för få som ville stå på listan. Vi träffades på ett möte och det var nära att vi fattade beslutet att lägga ned innan vi ens hade börjat på riktigt. Då var vi endast 5-6 personer som kunde tänka sig att stå med på listan. Jag bad att få några veckor till på mig och lyckades skrapa ihop ytterligare några namn. Den färdiga namlistan skickades in i slutet av juni, alltså drygt 2 månader innan valet.

 

Valet 2014 blev en stor framgång för Nya Ulricehamn. Partiet blev det femte största partiet lokalt och fick 6.35% av rösterna och tre mandat i kommunfullmäktige. Resten är historia...

 

 

 

Varför rösta på oss?

 

Vi i Nya Ulricehamn ser oss själva, inte bara som ett parti, utan som en framåtriktad rörelse som varken står till höger eller till vänster på den politiska skalan. Vi är ett lyssnande parti där du som medborgare ska känna att din åsikt är viktig, även när det inte är valår! Vi vill att hela kommunen ska leva och utvecklas. Skattepengar ska i första hand gå till kärnverksamheterna. Det behövs fler händer inom förskola, skola och äldreomsorg. Vi vill skapa en likvärdig kommun för alla. Vi är ett av de större partierna. Efter valet 2014 blev vi det femte största partiet i kommunen. För oss är de lokala sakfrågorna viktiga.